Aileen de Graaf gaat voor goud, bereikt voor het eerst finale op Lakeside WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

Aileen de Graaf gaat voor goud, bereikt voor het eerst finale op Lakeside

Aileen de Graaf gaat voor goud, bereikt voor het eerst finale op Lakeside

Aileen de Graaf heeft op zaterdag de viervoudig Lakeside wereldkampioen Lisa Ashton met 3-1 in sets verslagen. De Nederlandse heeft met deze prestatie voor het eerst in haar loopbaan de finale in Frimley Green weten te bereiken.

Nadat de Zuid-Hollandse Francis Hoenselaar in 2009 de wereldtitel bij de BDO won in de Lakeside Country Club, wist geen Nederlandse dame de finale te bereiken. Hoenselaar speelde zes finales op het dames-WK en won een titel. In 2009 wist Hoenselaar eindelijk Trina Gulliver te verslaan. Golden Girl won tien wereldtitels, waardoor ze de absolute koningin is van het damesdarten.

Aileen de Graaf speelde negen keer op de Lakeside. In 2016 en 2017 wist de Nederlandse de halve finale te bereiken, maar in 2016 verloor ze van koningin Gulliver, en in 2017 was Lisa Ashton de showstopper. In 2014 speelde De Graaf haar eerste Lakeside; destijds was Lisa Ashton ook haar plaaggeest, en De Graaf strandde in de eerste ronde, wat haar 'slechtste' prestatie op het Lakeside-podium is. Na 2017 speelde ze vijf kwartfinales en twee halve finales om dit jaar dan eindelijk de finale te bereiken.

Aileen de Graaf won buiten de Lakeside talloze titels, waaronder de Winmau World Masters, Finder Darts Masters en de BDO World Trophy. Ze is viervoudig Dutch Open kampioen maar won ook viermaal het Belgium Open. De erelijst van de Nederlandse is enorm en hier te bekijken.

Op zondag zal De Graaf haar eerste Lakeside-finale spelen tegen Rhian O'Sullivan uit Wales of de verdedigend kampioen uit 2022, Beau Greaves.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws