Lakeside zaterdagavond: Chris Landman verslaat Jelle Klaasen en staat in de finale WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

Lakeside zaterdagavond: Chris Landman verslaat Jelle Klaasen en staat in de finale

Lakeside zaterdagavond: Chris Landman verslaat Jelle Klaasen en staat in de finale

Zaterdagmiddag wisten Aileen de Graaf, Bradley van der Velden en Andy Baetens een plek in de finale te bemachtigen op respectievelijk het Lakeside dames-, heren- en jeugdtoernooi.

De overige halve finales werden zaterdagavond afgewerkt en wederom zou er een Nederlander in de finale belanden. Chris Landman en Jelle Klaasen waren namelijk in de tweede halve finale tot elkaar veroordeeld. In een prachtige strijd won Landman met 5-3 van zijn landgenoot. In een Belgisch-Nederlandse finale gaat hij de strijd zondag aan met Andy Baetens.

De junioren halve werd gespeeld tussen Andras Borbely en Adam Dee die de finale bereikte. Dee speelt de finale tegen de Nederlander Bradley van der Velden. Wereldkampioene van 2022 en meervoudig major winnaar Beau Greaves nam het op tegen Rhian O'Sullivan. Beau was met 3-0 in sets een maatje te groot. Zondag neemt zij het in de finale op tegen Aileen de Graaf.

Voor alle uitslagen, records, 9-darters en nog veel meer verwijzen we je naar ons toernooicenter via deze link.

De wedstrijden zijn het hele toernooi live te volgen via deze livestream.


De wedstrijden van zaterdagavond:

Junioren halve finale (best of 3 sets)
Andras Borbely (74.19) 1-2 Adam Dee (74.91) (3-1), (2-3), (1-3)
Met een 32 finish breekt Borbely zijn tegenstander. Hij verdubbelt zijn voorsprong met een 16 finish. Met een 56 finish is Dee op het scorebord. Maar met een 118 finish geeft Borbely hem het nakijken. De eerste twee legs van set worden verdeeld. Het komt tot een beslissende leg waarin Dee de set pakt. Met een finish van onder meer 118 laat Dee 2-0 noteren in de volgende set. Borbely verlengt de partij met zijn 82 finish maar in de volgende leg maakt Dee het af voor de finale.

Dames halve finale (best of 5 sets)
Beau Greaves (90.77) 3-0 Rhian O'Sullivan (79.29) (3-1), (3-0), )3-0)
In leg 1 van set 1 worden de legs verdeeld, waarna Greeves op voorsprong komt en daarna de eerste set pakt. In leg 1 van set 2 mist Greeves haar 40 finish maar ze kan terugkomen aangezien O'Sullivanniet op een finish staat. Met haar derde pijl raakt ze d5 voor de 1-0. Zonder problemen komt ze op 2-0, 3-0. Er staat geen maat op de meervoudig major winnaar. Ook leg 1 van set 3 is een prooi. Met o.a. 180 wordt het 2-0. Greeves mist shanghai en laat 100 staan. Ze raakt daarna d10 en is de tweede finalist, naast Aileen de Graaf.

Heren halve finale (best of 9 sets)
Chris Landman (89.22) 5-3 Jelle Klaasen (87.92) (3-1), (0-3), (0-3), (1-3), (3-1), (3-2), (3-0), (3-1)
Klaasen begint. De eerste twee legs gaan met de darts mee. Na gemiste dubbels van de landgenoten raakt Landman d1 voor de voorsprong en wint daarna de leg nadat Klaasen onder meer zijn 170 mist. Klaasen breekt en verdubbelt daarna zijn voorsprong. Met een whitewash pakt hij zijn eerste set.

Zes op rij voor Jelle Klaasen. Ook de volgende wordt met een wjitewash gewonnen. Klaasen komt op 3-1 in sets waarna Landman zijn achterstand toch dichterbij kan komen en zijn set-achterstand verkleint naar 1 set. Het wordt 1-1 in de volgende set. Beide heren gooien 180-ers. Het komt tot een beslissende leg waarin Klaasen zijn dubbel mist en Landman tops raakt voor de 3-3 in sets.

Voor de tweede keer in de partij komt Landman op voorsprong in sets (4-3) nadat hij de set met 3-0 naar zich toetrok. Klaasen komt op 1-0 maar mist daarna d5 om zijn voorsprong uit te breiden. Landman straft af met tops en wint daarna de volgende leg voor een plek in de finale.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws