NDB maakt selecties voor de WDF World Cup eind september in Denemarken bekend WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

NDB maakt selecties voor de WDF World Cup eind september in Denemarken bekend

NDB maakt selecties voor de WDF World Cup eind september in Denemarken bekend

De WDF World Cup 2023 zal dit jaar plaatsvinden van 25-09 t/m 30-09 in Esbjerg, Denemarken. De WDF World Cup is het wereldkampioenschap georganiseerd door de World Darts Federation. Het grootste en meest prestigieuze toernooi van de WDF en voor het Nederlands team. Dit prachtige en prestigieuze toernooi wordt iedere 2 jaar gehouden. Dit jaar zullen 53 landen de strijd met elkaar aangaan. Per land komen 4 heren, 4 dames, 2 jongens en 2 meisjes in actie. Nederland zal met een ijzersterke ploeg afreizen naar Denemarken.

De heren en dames spelen een teamtoernooi, koppeltoernooi en singletoernooi. De jeugd speelt singles, koppels en mix-koppels. Binnen elke categorie (dames, heren, jeugd) zijn punten te verdienen in de strijd voor de overalltitels, per onderdeel zijn tevens medailles te verdienen. De allereerste editie van de WDF World Cup vond plaats in 1977 in Londen. De overaltitel bij de heren werd viermaal gewonnen door Nederland, waaronder de laatste editie in Roemenië (2005-2007-2009-2019), de jeugd won vier keer (2005-2007-2015-2017). De dames werden tweemaal wereldkampioen (2001 & 2017). Maar liefst elf Nederlanders wisten over al die jaren wereldkampioen singles te worden.

Het herenteam bestaat uit Ryan de Vreede, Jelle Klaasen, Wesley Plaisier en Berry van Peer. Ryan de Vreede speelde een uitstekend NDB Ranking seizoen. Met zeer constante resultaten en twee toernooizeges kroonde hij zich met overmacht tot NDB Ranking kampioen 2022-2023! Met zijn winst op het NK Darts 2023 kende Jelle Klaasen, de huidige nummer 3 van de WDF-ranglijst, ook een uitstekend einde van het NDB Rankingseizoen. Daarnaast beschikt de voormalig Lakeside wereldkampioen natuurlijk over een schat aan ervaring. Regerend Winmau World Master Wesley Plaisier is de derde heer die Nederland mag vertegenwoordigen op het WK. Wesley is momenteel de nummer 9 van de WDF-ranglijst en is al een geruime tijd een vaste kracht in het Nederlands team en presteert altijd uitstekend op de grote toernooien. Berry van Peer complementeert het Nederlands team. Berry kent ook een uitstekend jaar in 2023. Zo won hij o.a. de TOTO Dutch Open Darts en kroonde hij zich in mei jongstleden tot de allereerste NDB Master. Daarnaast kent Bionic een uitstekend seizoen op de Challenge Tour, waar hij met een straatlengte voorsprong de nummer 1 positie bezet in het klassement.

Ook bij de dames verschijnt Nederland met een ijzersterk team aan de oche. Anca Zijlstra kroonde zich recent tot NDB Ranking kampioen 2022-2023, daarnaast staat Anca momenteel 10e op de WDF-ranglijst en is zij al jaren een vaste kracht in het Nederlands team. Aileen de Graaf keert na een paar jaar afwezigheid weer terug in het Nederlands team. Natuurlijk zijn we hier heel blij mee. Aileen is al jaren één van de beste dames op het nationale en internationale circuit. Dit seizoen won Aileen o.a. 3 NDB Rankings, waaronder het NK Darts 2023 en natuurlijk de TOTO Dutch Open Darts. Daarnaast staat Aileen 2e op de WDF-ranglijst en 7e in de Women’s Series. Noa-Lynn van Leuven is de derde speelster die namens Nederland in actie zal komen. Noa-Lynn kent tot nu toe een uitstekend 2023. Zo won ze een NDB Ranking, het gouden Denmark Open en mocht ze haar debuut maken op een TV-toernooi tijdens de PDC Women's World Matchplay. Met zeer constante resultaten is ook zij bovenin alle ranglijsten terug te vinden. Aletta Wajer complementeert het oranje kwartet. Aletta kent tot nu toe een uitstekend internationaal seizoen. Met o.a. een overwinning op het Croatian Open staat zij momenteel 8ste op de WDF-ranglijst en 1e op de West Europese ranglijst.

Bij de junioren komen namens Nederland Pim van Bijnen en Bradley van der Velden in actie. Bradley kent tot nu toe een uitstekend seizoen waarin hij maar liefst 4 NDB Rankingtoernooien wist te winnen, waaronder het NK Darts 2023. Bradley kroonde zich dan ook tot NDB Ranking kampioen. Daarnaast speelde Bradley net als Pim van Bijnen een uitstekend EK Jeugd in juli jongstleden. Pim is al jaren een vaste waarde in het Nederlands jeugdteam Ook dit seizoen presteert hij goed en wist hij onder anderen 2 NDB Ranking toernooien te winnen. Bij de meisjes verschijnen ook de nummers 1 en 2 van de NDB ranking aan de oche op de World Cup in Denenmarken. Chantal Tessin kroonde zich dit seizoen met maar liefst 3 overwinningen tot NDB Ranking kampioen 2022-2023. Samen met Dapnhe Camijn, die ook een NDB ranking wist te winnen, zullen zij de Nederlands eer verdedigen bij de meisjes.

Ook deze keer waren het weer lastige keuzes voor de Technische Staf.

De WDF World Cup gaat dus van 25 september t/m 30 september gespeeld worden in Denenmarken. Per land komen 4 heren, 4 dames, 2 jongens en 2 meisjes in actie. De heren en dames spelen een teamtoernooi, koppeltoernooi en singletoernooi. De jeugd speelt singles, koppels en mix-koppels. Binnen elke categorie (dames, heren, jeugd) zijn punten te verdienen in de strijd voor de overalltitels, per onderdeel zijn tevens medailles te verdienen. De allereerste editie van de WDF World Cup vond plaats in 1977 in Londen. De overaltitel bij de heren werd viermaal gewonnen door Nederland, waaronder de laatste editie in Roemenië (2005-2007-2009-2019), de jeugd won vier keer (2005-2007-2015-2017). De dames werden tweemaal wereldkampioen (2001 & 2017). Maar liefst elf Nederlanders wisten over al die jaren wereldkampioen singles te worden.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws