WDF World Cup Finaledag Nederlands herenteam pakt drie gouden medailles WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

WDF World Cup Finaledag Nederlands herenteam pakt drie gouden medailles

WDF World Cup Finaledag Nederlands herenteam pakt drie gouden medailles

In het Deense Esbjerg was het alweer tijd voor de finaledag van de WDF World Cup. Op vrijdag werden de finales van de koppeltoernooien gespeeld. Tevens wisten we voor aanvang dat ondanks dat geen van de jeugdspelers een medaille ontving en enkel Aileen de Graaf en Anca Zijlstra dankzij hun prestatie in de koppels een medaille haalden dat er minstens vijf medailles mee terug zouden gaan naar Nederland. Immers speelde het herenteam in de finale tegen Engeland. Daarnaast speelden Berry van Peer en Noa-Lynn van Leuven de halve finales, en hopelijk finale, van de singeltoernooien. Tevens was de strijd in het algemeen klassement al beslist, bij de heren in Nederlands voordeel.

De Engelse jeugd heeft de toekomst. Op vrijdag het jongenskoppel en het meisjeskoppel uit Engeland er met het goud vandoor ging. Tevens wonnen Thomas Banks en Paige Pauling in een Engelse finale het mixkoppeltoernooi. Paige Pauling en Jenson Walker pakten tevens de titels in de jeugdtoernooien. Pauling deed dit met 5-2 ten koste van Rebecca Allen uit Ierland, terwijl Jenson Walker een beslissende elfde leg nodig had tegen de Duitser Yorick Hofkens.

Noa-Lynn van Leuven moest in de halve finale met 6-2 haar meerdere erkennen in Beau Greaves, die vervolgens wereldkampioen werd na in de finale met 7-5 Deta Hedman te verslaan. Noa-Lynn kan uiteraard met een zilveren medaille en overwinningen op de Canadese Darlene van Sleeuwen, de Deense Michelle Merlit, Sonny Klein-Kemp uit Luxemburg, de Japanse Mayumi Ouchi en de Belgische Patricia de Peuter terugkijken op een goed toernooi.

Berry van Peer werd de vijfde Nederlander in de geschiedenis van de WDF World Cup die het singeltoernooi won. Bionic pakte deze wereldtitel dankzij overwinningen op de Oostenrijker Markus Haider, de Engelsman Reece Colley, de Australiër Peter Machin, die in 2017 de BDO World Trophy won, de Noord-Ier Ricky Dunlop, de Amerikaan Bruce Robbins, Cataloniër Carles Arola en de Duitser Frank Bruns. Vanaf de laatste 16 tot en met de halve finale verloor de man uit Sprundel geen leg.

Zaterdag 30 september
Podiumprogramma (prijsuitreiking per categorie direct na de finale, tijden onder voorbehoud)
11:00 meisjessinglefinale: Paige Pauling (Engeland) vs Rebecca Allen (Ierland) 5-2
12:00 jongenssinglefinale Yorick Hofkens (Duitsland) vs Jenson Walker (Engeland) 5-6
12:45 damessingle halve finale: Noa-Lynn van Leuven (Nederland) vs Beau Greaves (Engeland) 2-6
13:15 damessingle halve finale: Deta Hedman (Engeland) vs Kirsi Viinikainen (Finland) 6-5
13:45 herensingle halve finale: Carlos Arola (Catalonië) vs Berry van Peer (Nederland) 0-6
14:15 herensingle halve finale: Robbie Mills (Canada) vs Frank Bruns (Duitsland) 4-6
14:45 dames singlefinale Beau Greaves (Engeland) vs Deta Hedman (Engeland) 7-5
GOUD - 15:30 heren singlefinale Berry van Peer (Nederland) vs Frank Bruns (Duitsland) 7-3 (link naar artikel)
16:15 dames teamtoernooifinale Wales vs Ierland 7-9
GOUD -
17:30 heren teamtoernooifinale Nederland vs Engeland 9-7
Wesley Plaisier won vorig jaar de World Masters en nu heeft hij het herenteamevenement voor Nederland gewonnen in de laatste wedstrijd van dit WK.
Tegen Scott Mitchell produceerde Plaisier een 16-darter en bezegelde zijn land een 9-7 overwinning op Engeland.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws