Voorbeschouwing twaalfde speelweek Landelijke Competitie (LaCo) van het seizoen 2023/2024 Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Voorbeschouwing twaalfde speelweek Landelijke Competitie (LaCo) van het seizoen 2023/2024

Voorbeschouwing twaalfde speelweek Landelijke Competitie (LaCo) van het seizoen 2023/2024

De Landelijke Competitie (LaCo) gaat deze zaterdag verder met de twaalfde speelweek van het seizoen 2023/2024. Hieronder een korte voorbeschouwing van de diverse wedstrijden. De NDB wenst alle teams heel veel succes en plezier!

LaCo Heren

Een potentiële kraker dit weekend in poule A bij de heren. Een van de twee koplopers, DOT, neemt het in eigen huis op tegen DBMN. De heren van DBMN staan derde in de poule en hebben een wedstrijd minder gewonnen dan hun aanstaande tegenstanders. De andere koploper, DONHN, reist af naar Steyl voor het duel met de VDO. Helemaal onderaan de competitie bevindt zich DID. Zij krijgen dit weekend bezoek van de heren van DVS, die met vier overwinningen momenteel op de vierde plaats staan.

In poule B is de strijd om de play-offplekken nog zeer spannend. DBBR is met zeven overwinningen wel veilig, maar daaronder zit het heel dicht bij elkaar. DBBR speelt dit weekend thuis tegen DBA (vier overwinningen). Ook het duel tussen de BDC, de nummer twee, en de DORA, de nummer drie, wordt interessant. Beide ploegen hebben tot dusver vijf keer gewonnen dit seizoen. Ten slotte treffen de DOGD en de FDB elkaar in de ‘noordelijke derby’. Bij een overwinning doet de FDB ook weer volledig mee om de play-offs. De heren van de RDB zijn komend weekend vrij.

LaCo Dames

Twee wedstrijden dit weekend in poule A bij de dames, al zijn de teams die doorgaan naar de play-offs wel bijna bekend. De VDO en DONHN nemen het tegen elkaar op in Steyl. De VDO is met vijf overwinningen veilig, maar dat geldt nog niet helemaal voor DONHN. Als DVS dit weekend namelijk wint op bezoek bij DID, komt de ploeg met twee overwinningen nog in de buurt. De nummers een en twee in de poule, DBMN en de SDC, zijn komende zaterdag vrij.

In poule B staat zaterdag slechts één duel op de planning. De beide laagvliegers dit seizoen, DBBR en DBA, nemen het in Leiden tegen elkaar op. Beide teams hebben tot dusver slechts één keer gewonnen. De andere drie teams zijn komend weekend vrij en lijken eigenlijk wel vrij zeker van het behalen van de play-offs. Dat geldt voor de RDB, DSWN en de FDB.

Op de algemene LaCo-pagina van NDBdarts.nl zijn de poules en speelschema’s te vinden, inclusief alle teamsamenstellingen en locaties.

Bron NDBdarts.nl

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws