Dit zijn de spelers om in de gaten te houden op PDC UK Q-School PDC
PDC

Dit zijn de spelers om in de gaten te houden op PDC UK Q-School

Dit zijn de spelers om in de gaten te houden op PDC UK Q-School

Naast het volgt hier eenzelfde overzicht voor de PDC UK Q-School. We hebben hierin ook wat spelers meegenomen, die de laatste tijd wat naar de achtergrond zijn gegaan.

Nathan Girvan, Bradley Brooks, Conor Heneghan, Jarred Cole, Joshua Richardson (de zoon van James Richardson, red.) en Christopher Holt zijn veelbelovende talenten, zoals ook blijkt uit het feit dat zij pas donderdag in actie komen doordat zij in de top 16 van de PDC Development Tour Order of Merit 2022 zijn geëindigd.
Jamie Lewis is een van de talenten, die wilt proberen zijn PDC-tourkaart terug te winnen, nadat hij door persoonlijke omstandigheden aan het eind van 2020 besloot een stapje terug te doen. De Welshman wist in 2018 door te dringen tot de halve finale van het PDC WK.
Leighton Bennett, nog altijd slechts 17 jaar, gold een paar jaar geleden als groots talent, maar rond hem is het de laatste tijd wat rustiger geworden. Maar wie weet is dit zijn week.
Andere voormalige talenten, die een PDC-tourkaart gehad hebben, maar nog niet echt tot wasdom zijn gekomen en in Milton Keynes weer aan de oche verschijnen zijn Ryan Harrington (de zoon van Rod Harrington, red.), Arron Monk (de zoon van Colin Monk, red.), Josh Payne, Adam Smith-Neale, Ciaran Teehan en Harry Ward.

Vijf dames verschijnen aan de oche. Naast Lisa Ashton en Fallon Sherrock zijn dit Lorraine Winstanley, Laura Turner en de pas 19-jarige Ierse Katie Sheldon, die afgelopen jaar op de PDC Women's World Matchplay stond en in 2019 de Winmau World Masters meisjes wist te winnen en de PDC Women's Series Order of Merit 2022 afsloot als nummer 7. Laura Turner is wellicht het bekendst als commentator bij SkySports, maar draait al jaren mee in de top van het damesdarten. Zo eindigde ze afgelopen jaar op plek 8 van de PDC Women's Series en heeft ze zes BDO/WDF-rankingtoernooien gewonnen, waarvan de eerste al in 2001 en de laatste twee in 2022.

Vanuit Noord-Amerika is Danny Lauby Junior, de huidige nummer vijf van de WDF, de man om in de gaten te houden. Hij schreef in 2022 zes WDF-rankingtoernooien op zijn naam en was in 2021 Championship Darts Circuit (de Noord-Amerikaanse PDC-tour, red.) de Noord-Amerikaans rankingkampioen. Daarnaast heeft hij tweemaal op een PDC WK gestaan, maar ging beide keren in een beslissende vijfde set ten onder in de eerste ronde tegen respectievelijk Ryan Searle en William O’Connor. De meeste andere Noord-Amerikanen kozen echter voor deelname aan de PDC European Q-School en enkelen hiervan zijn dan ook in dit overzicht meegenomen.

Prakash Jiwa, die afgelopen PDC WK dankzij zijn overwinning in het PDC kwalificatietoernooi in India mee mocht doen, heeft ook de Engelse nationaliteit en heeft zodoende al vaker een PDC-tourkaart gehad. Kai Fan Leung uit Hong Kong is de huidige nummer 9 van de WDF, heeft drie WDF-rankingtitels gewonnen en wist afgelopen maand nog tot de halve finale van de WDF World Masters in Assen te reiken. De Fatbeauty had in 2020 en 2021 al een PDC-tourkaart en stond op het PDC WK 2018. Uiteraard kan ook de PDC Aziatisch kampioen Christian Perez uit de Filipijnen niet ontbreken in dit rijtje namen. The Titan stond afgelopen WK voor de vierde keer op het PDC WK, waar hij in 2010 en 2012 tot de laatste 64 wist te reiken en de laatste editie in een beslissende vijfde set zijn meerdere moest erkennen in Simon Whitlock, en mocht in 2022 ook al meedoen aan de Grand Slam of Darts.

Vanuit Oceanië is Mal Cuming de meest aansprekende naam. Cuming heeft 7 Dart Players Australia (de PDC Australia Tour, red.) toernooien op zijn naam staan, waarvan 5 in 2022. Mede hierdoor mocht hij ook meedoen aan het PDC WK 2023, nadat hij in 2019 al op Lakeside stond.

James Hurrell speelt al jaren mee in de top van de BDO/WDF. Hillybilly is momenteel de nummer 3 van de WDF en hoeft enkel Jelle Klaasen en Lakesidekampioen 2022 Neil Duff daar voor zich te dulden. Hurrell heeft 8 WDF-rankingtoernooien op zijn naam staan en voegde in 2022 de Scottish Open, de Belfry Open, de Isle of Man Classic en de Italian Grand Masters aan zijn palmares toe.

Uiteraard zijn er ook verschillende voormalig PDC-tourkaarthouders van de partij. De bekendste zijn vermoedelijk Adrian Gray, Andy Hamilton, Steve Hine, Wayne Jones, Nick Kenny, Mark McGeeney, Wes Newton, Alan Norris, Colin Osborne, James Richardson en Conan Whitehead. William Borland, Andy Boulton, Keegan Brown, Brett Claydon, David Evans, Peter Hudson, Adam Hunt, Jake Jones, Eddie Lovely, Jack Main en Scott Mitchell zullen proberen hun in 2022 verloren PDC-tourkaart direct terug te winnen.

Stephen Burton, David Pallett, Lee Evans, Jim McEwan, Andy Jenkins en Michael Flynn eindigden 2022 in de top 16 van de PDC Challenge Tour en hebben dus het voordeel dat ze al door zijn naar de donderdag.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws