Littler gooit Michael Smith uit geschiedenisboeken door winst in PDC WK jeugdfinale ten koste van Van Veen PDC
PDC

Littler gooit Michael Smith uit geschiedenisboeken door winst in PDC WK jeugdfinale ten koste van Van Veen

Littler gooit Michael Smith uit geschiedenisboeken door winst in PDC WK jeugdfinale ten koste van Van Veen

Tussen de halve finale en finale van de Players Championship Finals stond de finale van het PDC WK jeugd op het programma. Gian van Veen en Luke Littler streden om de troonsopvolging van Josh Rock. De twee beste spelers van de PDC Development Tour 2023 trachtten in een rijtje te komen met verder onder anderen Michael Smith, Max Hopp, Corey Cadby, Dimitri van den Bergh en Luke Humphries.

Luke Littler is met 16 jaar de jongste PDC WK jeugdfinalist ooit. Hij pakte de titel en gooit daarmee ook regerend wereldkampioen Michael Smith uit de geschiedenisboeken als jongste PDC WK jeugdwereldkampioen ooit. Littler, die in december op het PDC WK zal verschijnen en de komende twee jaar ook op het PDC-circuit te bewonderen zal zijn, voegde deze titel toe aan zijn toch al rijke palmares. Alleen dit jaar wist The Nuke immers al vijf PDC Development Tours, vier WDF-rankingtoernooien bij de senioren en tweemaal de Modus Super Series speelweek te winnen.

PDC WK jeugd finale
Luke Littler 6-4 Gian van Veen
Gian gooit 121 uit om terug te breken naar 1-1. Littler antwoordt met een 12-darter. The Nuke loopt uit naar 5-1. Gian vecht zich terug tot 4-5 door achtereenvolgens 94, 100 en 120 uit te gooien. Gian mist dubbel 5 voor een 90-finish om een beslissende leg af te dwingen en ziet Littler zijn eerste kampioensdart benutten.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws