Gian van Veen en Luke Littler naar finale PDC WK jeugd, Nijman strandt in halve finale PDC
PDC

Gian van Veen en Luke Littler naar finale PDC WK jeugd, Nijman strandt in halve finale

Gian van Veen en Luke Littler naar finale PDC WK jeugd, Nijman strandt in halve finale

Deze zondag stond het PDC WK jeugd op het programma. Hier strijden alle PDC-tourkaarthouders, die in janauri nog geen 23 waren, tegen de beste spelers van de PDC Development Tour en enkele uitgenodigde spelers van over de hele wereld. Het toernooi begon met 96 spelers, verdeeld over 32 poules, waarvan de groepswinnaars naar de knock-outfase gingen.

Gian van Veen en Luke Littler reikten tot de finale. Deze zal op zondag 26 november in het Butlin's Minehead Resort gespeeld worden tussen de halve finale en finale van de Players Championship Finals. Gian, die zaterdag nog een PDC Development Tour won, was, dankzij zijn positie op de PDC Order of Merit, als achtste geplaatst. In de poule gaf hij Tavis Dudeney en Jack Male het nakijken. In de knock-outfase zette hij enkel geplaatste spelers opzij, achtereenvolgens moesten de Duitser Dominik Gruellich, de als negende geplaatste Ierse PDC-tourkaarthouder Dylan Slevin, titelverdediger Josh Rock en landgenoot Wessel Nijman hun meerdere erkennen in de Gelderlander. Luke Littler, die op zaterdag de laatste PDC Development Tour van het jaar won, was in de poulefase Kalem Marsh en de Zuid-Afrikaan Stefan Vermaak de baas. Littler was in de knock-outfase achtereenvolgens een maatje te groot voor Owen Maiden, PDC-tourkaarthouder Keane Barry, Jacob Gwynne en de Pool Sebastian Bialecki.

Gian van Veen, Jurjen van der Velde, Jitse van der Wal, Wessel Nijman maakten hun geplaatste status waar en wonnen hun poule. Ook Moreno Blom, Jarno Bottenberg, Bram van Dijk en Damian Vetjens overleefden de poulefase. Moreno was te sterk voor PDC-tourkaarthouder Lewis Williams en de Ierse Aoife McCormack. Jarno gaf de als zeventiende geplaatste Jarred Cole en Leighton Bennett het nakijken. Bram van Dijk kwam de poule door ten koste van James Beeton en Connor Arberry. Damian Vetjens stuurde de Schotse finalist van vorig jaar, Nathan Girvan, en de Belg Rune van Damme naar huis. PDC-tourkaarthouders Adam Gawlas, Lewis Williams, Rusty-Jake Rodriguez en Owen Roelofs wisten de poule niet door te komen.

Jarno Bottenberg was bij de laatste 32 met 6-2 te sterk voor de als zestiende geplaatste Thomas Bank, voordat hij te kort kwam tegen Josh Rock. Wessel Nijman, die we in 2024 en 2025 op de PDC Pro Tour en komende december op het PDC WK in actie zullen zien, was in de poulefase Charlie Stocks en landgenoot Youri Brouwer de baas. In de knock-outfase was hij een maatje te groot voor achtereenvolgens de als twaalfde geplaatste Cam Crabtree, de als vijfde geplaatste PDC-tourkaarthouder Nathan Rafferty en de als dertiende geplaatste Owen Bates, voordat hij matchdarts onbenut liet en het schip strandde in de halve finale tegen Gian van Veen.

PDC WK jeugd 2023
Laatste 32

Josh Rock - Llew Bevan 6-5
Jarno Bottenberg - Thomas Banks 6-2
Gian van Veen - Dominik Gruellich 6-3
Dylan Slevin - Christopher Toonders 6-3
Moreno Blom - Bram van Dijk 6-1
Owen Bates - Jordan Sharpe 6-1
Nathan Rafferty - Jack Vincent 6-3
Wessel Nijman - Cam Crabtree 6-2
Keane Barry - David Schlichting 6-1
Luke Littler - Owen Maiden 6-1
Jacob Gwynne - Damian Vetjens 6-4
Jurjen van der Velde - Charlie Manby 6-3
Viktor Tingstrom - Adam Paxton 6-3
Jitse van der Wal - Joshua Hermann 6-3
Bradley Brooks - Anton Ostlund 6-3
Sebastian Bialecki - Daniel Perry 6-5

Laatste 16

Josh Rock - Jarno Bottenberg 6-4
Gian van Veen - Dylan Slevin 6-3
Owen Bates - Moreno Blom 6-4
Wessel Nijman - Nathan Rafferty 6-0
Luke Littler - Keane Barry 6-3
Jacob Gwynne - Jurjen van der Velde 6-3
Jitse van der Wal - Viktor Tingstrom 6-3
Sebastian Bialecki - Bradley Brooks 6-1

Kwartfinale
Gian van Veen
- Josh Rock 6-5
Wessel Nijman - Owen Bates 6-2
Luke Littler - Jacob Gwynne 6-3
Sebastian Bialecki - Jitse van der Wal 6-5

Halve finale
Gian van Veen
- Wessel Nijman 6-5
Luke Littler - Sebastian Bialecki 6-3

Finale (26 november)
Gian van Veen - Luke Littler

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws