PDC maakt details voor internationale qualifiers voor PDC WK 2024 bekend PDC
PDC

PDC maakt details voor internationale qualifiers voor PDC WK 2024 bekend

PDC maakt details voor internationale qualifiers voor PDC WK 2024 bekend

De PDC heeft de details voor de internationale qualifiers voor het PDC WK 2024 bekend gemaakt. In september, oktober en november zullen er verschillende kwalificatietoernooien zijn met als doel een plekje in Alexandra Palace te bemachtigen.

De beste spelers van Azië en Amerika hebben zich reeds verzekerd van deelname. Ook de beste speler van de DartPlayers Australia Tour kan zijn ticket naar Londen boeken. Het eerste kwalificatietoernooi staat komend weekend op het spel, wanneer van 24 tot en met 24 september in Kaapstad het kwalificatoernooi van de African Darts Group gehouden wordt.

In oktober staat het PDC Asian Championship op het programma. De winnaar, verliezend finalist en beste niet-gekwalificeerde Japanner zullen zich dan ook van deelname verzekeren. In dezelfde maand zal de top 16 van DartPlayers NewZealand strijden om een plek. Ook staan de DPA (Dart Players Australia, red.) Oceanic Masters, Indisch kwalificatieternooi en het kampioenschap voor Latijns-Amerika en de Caribbean op het programma waar steeds een deelnemersbewijs voor het PDC WK klaar ligt.

De top twee van de PDC Challenge Tour en Women's Series zullen, net zoals de wereldkampioen jeugd de reis naar Londen maken. Dit geldt ook voor de PDC Europe Super League. Op 18 november staat in het Duitse Kalkar het kwalificatietoernooi voor West-Europeanen gepland. Dit toernooi staat open voor onder anderen Nederlanders en Belgen. Op 27 november zullen de PDC-tourkaarthouders hun laatste kans krijgen om op het wereldkampioenschap acte de presence te geven.

Op dit moment zijn er al veertien spelers verzekerd van deelname aan het PDC WK. De 32 internationale vertegenwoordigers zullen in de eerste ronde vergezeld worden met 32 spelers die zich via de Pro Tour Order of Merit kwalificeren. De top 32 van de PDC Order of Merit stroomt in de tweede ronde in.

West-Europees kwalificatietoernooi
Zaterdag 18 november, Wunderland, Kalkar, Duitsland
Open voor spelers uit de volgende landen: Andorra, België, Duitsland*, Frankrijk, Gibraltar, Italië, Luxemburg, Monaco, Nederland, Oostenrijk, Portugal, San Marino, Spanje, Zwitserland.
*: deelnemers aan de PDC Europe Super League 2023 zijn uitgesloten van deelname

Oost-Europees kwalificatietoernooi
Zaterdag 25 november, Novotel Budapest City & Budapest Congress Center, Hongarije
Open voor spelers uit de volgende landen: Albanië, Armenië, Azerbeidzjan, Bosnië & Herzegovina, Bulgarije, Cyprus, Georgië, Griekenland, Hongarije, Kazachstan, Kroatië, Kosovo, Kyrgyzstan, Liechtenstein, Noord-Macedonië, Malta, Moldavië, Montenegro, Oekraïne, Oezbekistan, Polen, Roemenië, Servië, Slovenië, Slowakije, Tadzjikistan, Tsjechië, Turkije, Turkmenistan.

Aanmelden kan via www.pdcplayers. Deelname sluit om 14.00 GMT op de dinsdag voor het betreffende toernooi.

wc 23 24 international qualifiers copy 1

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws