Nilsson en Kantele pakken tickets voor PDC European Tour 1 & 2 PDC
PDC

Nilsson en Kantele pakken tickets voor PDC European Tour 1 & 2

Nilsson en Kantele pakken tickets voor PDC European Tour 1 & 2

Dit weekend staan er twee PDC Nordic/Baltic Tours en drie PDC Nordic/Baltic kwalificatietoernooien voor de Euro Tours op het programma. De speler die aan het eind van het jaar het hoogst staat op de PDC Nordic/Baltic ranking mag zich melden op het PDC WK. Deze vrijdag wordt begonnen met twee PDC Nordic/Baltic kwalificatietoernooien.

In principe mogen alle spelers uit Scandinavië en de Baltische Staten meedoen aan de PDC Nordic/Baltic Tour. Vanwege een nieuwe regel van de PDC zijn echter spelers die langer dan twee jaar hun PDC-tourkaart hebben of zich in de top 64 van de PDC gevestigd hebben uitgesloten van deelname. Zodoende mogen Madars Razma en Darius Labanauskas dit jaar niet meedoen. De Deen Vladimir Andersen, die in het tweede jaar van zijn PDC-tourkaart zit, mag meedoen zolang hij niet in de top 64 van de PDC komt. Andersen is als PDC-tourkaarthouder echter wel uitgesloten van de kwalificatietoernooien voor de European Tours, aangezien hij kan spelen op het kwalificatietoernooi voor PDC-tourkaarthouders.

Voormalig PDC-tourkaarthouder Jeffrey de Graaf, die al enige tijd in Zweden woont omdat hij daar de liefde heeft gevonden, heeft inmiddels ook de Zweedse nationaliteit en is daardoor speelgerechtigd voor de PDC Nordic/Baltic Tour. Op het kwalificatietoernooi voor het Baltic Sea Darts Open reikte Jeffrey tot de kwartfinale, waar hij met 6-3 zijn meerdere moest erkennen in de Deen Bent Lambertsen. Op het kwalificatietoernooi voor het European Darts Open viel het doek al bij de laatste 64 voor Jeffrey.

Cor Dekker, een Noor met Nederlandse roots, heeft eveneens aangegeven weer op de PDC Nordic/Baltic Tour te willen gaan spelen. Het kwalificatietoernooi voor de eerste Euro Tour liet Cor Dekker nog schieten, maar hij is momenteel nog wel in de race voor deelname aan het European Darts Open. Cor Dekker heeft Noorwegen ook al meermaals Noorwegen vertegenwoordigd op de WDF Europe Cup, maar had darten even op een lager pitje gezet. Zijn spel en prestaties op de WDF Europe Cup in Spanje, waar de laatste 16 zijn eindstation was na een 4-3 nederlaag tegen Andy Baetens nadat hij eerder in het toernooi nog Jelle Klaasen uitschakelde, vorig jaar geeft hem het gevoel dat zijn niveau iets hoger is geworden dan het eerst was.

Livestream kwalificatietoernooi Euro Tour 1
Livestream kwalificatietoernooi Euro Tour 2
Uitslagen kwalificatietoernooi Euro Tour 1 & 2

PDC Nordic/Baltic kwalificatietoernooi voor Baltic Sea Darts Open
Kwartfinale
Dennis Nilsson - Michael Ladefoged 6-1
Lennart Efraimsson - Marko Kantele 6-5
Bent Lambertsen - Jeffrey de Graaf 6-3
Hannu Suominen - Johan Engstrom 6-4

Halve finale
Dennis Nilsson - Lennart Efraimsson 6-1
Hannu Suominen - Bent Lambertsen 6-2

Finale
Dennis Nilsson - Hannu Suominen 6-3

PDC Nordic/Baltic kwalificatietoernooi voor European Darts Open
Kwartfinale
Hannu Suominen - Heikki Hyvonen 6-4
Marko Kantele - Jon Kirkeby 6-4
Cor Dekker - Janis Mustafejevs 6-0
Lennart Efraimsson - Johan Engstrom 6-5

Halve finale
Marko Kantele - Hannu Suominen 6-1
Cor Dekker - Lennart Efraimsson 6-3

Finale
Marko Kantele - Cor Dekker 6-1

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws