Price pakt derde Players Championship titel in vijf toernooien en voorkomt verrassende winnaar op Players Championship 21 PDC
PDC

Price pakt derde Players Championship titel in vijf toernooien en voorkomt verrassende winnaar op Players Championship 21

Price pakt derde Players Championship titel in vijf toernooien en voorkomt verrassende winnaar op Players Championship 21

Deze week wordt er ook doordeweeks volop gedart op het PDC-circuit. De dartvierdaagse in Barnsley begon zondag met een zege op Players Championship 19 voor Callan Rydz. Op maandag bereikte Kevin Doets zijn eerste Pro Tour finale, maar moest hij zijn meerdere erkennen in Luke Humphries, die zijn tweede Players Championship van het jaar won. Ditmaal staat er nog een Players Championship op het programma, voordat morgen de laatste startbewijzen voor de World Series of Darts Finals in Amsterdam en de PDC-tourkaarthouders ook hun laatste kans hebben om het German Darts Championship te halen.

Dirk van Duijvenbode, Danny Noppert, Niels Zonneveld en Mario Vandenbogaerde wisten door te dringen tot de laatste 16. Voor Super Mario bleek Ross Smith met 6-5 een sta in de weg, nadat de beste Belg van de dag William O'Connor, landgenoot Kim Huybrechts en de Duitser Florian Hempel opzij had gezet. Voor Niels Zonneveld viel het doek met 6-3 tegen Gerwyn Price. Eerder in het toernooi was Zigzag te sterk voor onder anderen Krzysztof Ratajski en Joe Cullen. Danny Noppert was dankzij een 6-5 zege in een Nederlands onderonsje met Dirk van Duijvenbode automatisch de beste Nederlander van de dag. In de kwartfinale strandde ook Danny Noppert. Hij kwam met 6-1 te kort tegen Gerwyn Price. The Freeze was achtereenvolgens te sterk voor John O'Shea, Martijn Kleermaker, Ricardo Pietreczko en Dirk van Duijvenbode.

Gerwyn Price, die onlangs Players Championship 17 en 18 in één weekend wist te winnen, liet weer van zich horen. The Iceman loopt inmiddels drie uit vijf. Ditmaal moesten Vincent van der Voort, Gian van Veen, Niels Zonneveld, Danny Noppert, Daryl Gurney en de Duitser Daniel Klose eraan geloven.

Daniel Klose, die in januari zijn PDC-tourkaart haalde, wist dankzij overwinningen op Devon Petersen en Gabriel Clemens voor het eerst de bordfinale te halen en daar bleef het niet bij. Ook gaf hij regerend wereldkampioen en nummer 1 van de wereld Michael Smith, UK Open runner-up Adam Gawlas, Masters kampioen Chris Dobey en tweevoudig wereldkampioen Peter Wright het nakijken.

Players Championship 21
Een verslag van de eerdere fase van het toernooi is hier te vinden
Laatste 16
Ross Smith - Mario Vandenbogaerde 6-5
Daryl Gurney - Gary Anderson 6-4
Gerwyn Price - Niels Zonneveld 6-3
Danny Noppert - Dirk van Duijvenbode 6-5
Luke Humphries - Martin Schindler 6-5
Peter Wright - Ritchie Edhouse 6-3
Chris Dobey - Ryan Searle 6-3
Daniel Klose - Adam Gawlas 6-3

Kwartfinale
Daryl Gurney - Ross Smith 6-5
Gerwyn Price - Danny Noppert 6-1
Peter Wright - Luke Humphries 6-2
Daniel Klose - Chris Dobey 6-4

Halve finale
Gerwyn Price - Daryl Gurney 7-3
Daniel Klose - Peter Wright 7-3

Finale
Gerwyn Price - Daniel Klose 8-6

Alle uitslagen zijn hier te vinden

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws