World Cup of Darts: Noord-Ierland en Oostenrijk mogen nog hopen PDC
PDC

World Cup of Darts: Noord-Ierland en Oostenrijk mogen nog hopen

World Cup of Darts: Noord-Ierland en Oostenrijk mogen nog hopen

Vrijdagmiddag wordt in de Eissporthalle in Frankfurt verder gegaan met de poulefase van de PDC World Cup of Darts. In deze sessie strijden de verliezers van donderdagavond tegen de landen, die nog niet in actie zijn gekomen. Vanzelfsprekend moeten de landen die hun eerste wedstrijd verloren, waaronder Noord-Ierland, Oostenrijk en Spanje, waar de Belgische Spanjaard Tony Martinez voor uitkomt, deze middag winnen om kans te houden de poule door te komen. Spanje wist eerder op de middag te winnen en houdt hun hoop levend.

De Noord-Ieren Brendan Dolan en Daryl Gurney zullen nadat Frankrijk hen donderdag met 4-1 overklaste vol aan de bak moeten tegen het debuterende Oekraïne. De Nederlandse Amerikaan Jules van Dongen sluit samen met Leonard Gates de middag af tegen de Oostenrijkers Mensur Suljovic en Rowby-John Rodriguez, die eveneens vechten voor hun laatste kans.

Kroatië zette Thailand met 4-3 ternauwernood opzij. Noord-Ierland overklaste Oekraïne, maar zal in de wachtkamer plaats moeten nemen of het genoeg is voor de volgende ronde. Hongarije was met 4-0 een maatje te groot voor India. Japan houdt de kansen in eigen hand door Hong Kong met 4-3 te verslaan. Gibraltar zette Guyana zakelijk met 4-1 opzij. Oostenrijk deed het minimale wat ze moesten doen. Ze wonnen 4-2 en kunnen nog door op voorwaarde dat VS met 4-2 wint van Denemarken.

PDC World Cup of Darts
Poulefase
Vrijdagmiddag 16 juni
(vanaf 12.00 uur)
Het verslag van het eerste deel van de middagsessie is hier te vinden

Kroatië 4-3 Thailand (E)
Kroatië begint met een 14-darter. Eupakaree brengt Thailand op een 2-1 voorsprong via een 52-finish. Kroatie trekt uiteindelijk met 4-3 aan het langste eind.

Noord Ierland 4-0 Oekraïne (D)
Dolan opent met een 121-finish. De Noord-Ieren deden wat ze moesten doen en zetten Oekraine met 4-0 opzij, maar zullen toch in de wachtkamer plaats moeten nemen.

Hongarije 4-0 India (H)
Mede door finishes van 57 en 76 bezorgt Hongarije India een 4-0 whitewash.

Japan 4-3 Hong Kong (B)
Goto brengt Japan op een 1-0 voorsprong via een 65-finish. Leung maakt er namens Hong Kong 2-2 van door 119 uit te gooien. Via een 61-finish komt Hong Kong met dank aan Leung ook op 3-3, maar Goto bezorgt Japan de 4-3 zege.

Gibraltar 4-1 Guyana (C)
Gibraltar boekte een zakelijke 4-1 overwinning op Guyana.

Oostenrijk 4-2 VS (F)
Oostenrijk neemt via een 96-finish van Suljovic een 1-0 voorsprong. The Gentle gooit 106 op dubbel 13 uit om Oostenrijk op 2-0 te zetten. Oostenrijk wint uiteindelijk met 4-2 en is afhankelijk van wat de Amerikanen vrijdagavond tegen Denemarken doen.

Het verslag van de rest van de middagsessie is hier te vinden.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws