World Cup of Darts:  Martinez en Spanje mogen nog hopen, Singapore en de Sousa uitgeschakeld PDC
PDC

World Cup of Darts: Martinez en Spanje mogen nog hopen, Singapore en de Sousa uitgeschakeld

World Cup of Darts:  Martinez en Spanje mogen nog hopen, Singapore en de Sousa uitgeschakeld

Vrijdagmiddag wordt in de Eissporthalle in Frankfurt verder gegaan met de poulefase van de PDC World Cup of Darts. In deze sessie strijden de verliezers van donderdagavond tegen de landen, die nog niet in actie zijn gekomen. Vanzelfsprekend moeten de landen die hun eerste wedstrijd verloren, waaronder Noord-Ierland, Oostenrijk en Spanje, waar de Belgische Spanjaard Tony Martinez voor uitkomt, deze middag winnen om kans te houden de poule door te komen.

De Noord-Ieren Brendan Dolan en Daryl Gurney zullen nadat Frankrijk hen donderdag met 4-1 overklasten vol aan de bak moeten tegen het debuterende Oekraïne. De Nederlandse Amerikaan Jules van Dongen sluit samen met Leonard Gates de middag af tegen de Oostenrijkers Mensur Suljovic en Rowby-John Rodriguez, die eveneens vechten voor hun laatste kans.

Finland deed wat het moest doen en won 4-0 van China. Daarmee lijkt poule A ook direct beslist, aangezien Dimitri van den Bergh en Kim Huybrechts vrijdagavond aan één leg genoeg hebben om door te gaan. De Filipijnen waren met 4-1 een maatje te groot voor Singapore. Zweden was met 4-1 een maatje te groot voor Zwitserland, waardoor het als zestiende geplaatste Alpenland uitgeschakeld is. Litouwen zette Portugal met 4-1 opzij, waardoor ook Jose de Sousa huiswaarts mag keren. The Special One bezorgde zijn land in ieder geval geen goede dienst. Nieuw-Zeeland versloeg Bahrein met 4-1. De Belgische Spanjaard Tony Martinez en zijn landgenoot Jose Justicia hielden hun hoop op de volgende ronde levend door IJsland met 4-2 te verslaan.

PDC World Cup of Darts
Poulefase
Vrijdagmiddag 16 juni
(vanaf 12.00 uur)
Finland 4-0 China (A)
Myller gooit 84 uit om Finland op een 2-0 voorsprong te brengen. China kreeg hier en daar kansen, maar moest met 4-0 zijn meerdere erkennen in Finland.

Filipijnen 4-1 Singapore (I)
Harith Lim gooit 50 uit via dubbel 17, terwijl hij dubbel 18 nodig had voor een 52-finish. Hierdoor weet de Filipijnen op 2-0 te komen. Perez laat zien hoe je 52 uitgooit voor een 3-0 voorsprong. Harith Lim doet met een 56-finish voor 1-3 iets terug, maar moet samen met Paul Lim zijn meerdere erkennen in de Filipijnen.

Zweden 4-1 Zwitserland (L)
Mede door een 50-finish van Lukasiak stuurt Zweden Zwitserland met 4-1 naar huis.

Litouwen 4-1 Portugal (G)
Labanauskas finisht 75 voor 1-0 en straft een De Sousatje van The Special One, die 86 uitgooit op dubbel 14 terwijl hij op 84 staat. Barauskas brengt Litouwen op 2-0 door 76 uit te gooien. Labanauskas bezorgt Litouwen de 4-1 zege door 86 uit te gooien. Zodoende kan ook Portugal huiswaarts keren.

Nieuw Zeeland 4-1 Bahrein (K)
Mede door een 81-finish van Parry wint Nieuw-Zeeland met 4-1.

Spanje 4-2 IJsland (J)
Martinez brengt Spanje op 1-0. Charrua antwoordt met een 64-finish om IJsland op 1-1 te brengen. Spanje wint 4-2 en mag nog hopen op een plek in de volgende ronde.

Het verslag van het tweede deel van de vrijdagmiddagsessie is hier te vinden.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws