Dutch Open voorbeschouwing: Wie zijn de favorieten en outsiders in de verschillende toernooien? WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

Dutch Open voorbeschouwing: Wie zijn de favorieten en outsiders in de verschillende toernooien?

Dutch Open voorbeschouwing: Wie zijn de favorieten en outsiders in de verschillende toernooien?

Met het Dutch Open dat vrijdag begint voor de deur heeft onze redacteur Jacco Krook besloten een voorbeschouwing te schrijven op de verschillende singeltoernooien, inclusief het WK paradarts. De koppeltoernooien van de heren en de dames zijn hierin dus niet meegenomen. Deze voorbeschouwing is gebaseerd op de loting, zoals deze verricht is. Het is bij ons bekend dat er enkele spelers, waaronder Mikuru Suzuki en enkele PDC-tourkaarthouders zich reeds hebben afgemeld, maar deze staan nog in de loting waardoor het nagenoeg onmogelijk is om na te gaan wie wel en niet de reis naar Assen gaat maken. In deze voorbeschouwing ligt de focus op de Europese darters. .

De toernooien zullen worden behandeld in volgorde waarop ze gespeeld worden. Daarom begint deze voorbeschouwing met het WDDA WK paradarts, wat vrijdag gespeeld wordt. Dit wordt gevolgd door de singeltoernooien van de paradarters, heren en dames, die op zaterdag beginnen, hoewel de mannen die dag maar tot en met de laatste 128 spelen. De voorbeschouwing wordt afgesloten met de jeugdtoernooien: junioren, meisjes en aspiranten.

WDDA WK paradarts
Update: Vincent d'Hondt heeft zich vanwege privé-redenen moeten afmelden voor dit weekend. Op het WK neemt zijn landgenoot Bernard Martens zijn plek in.

Het onderste deel van de loting oogt het meest interessant. Zo spelen de Belg Serge van Belle en Ricky Chilton uit Wales in dit deel een eerste ronde partij. De winnaar van die wedstrijd treft Cliff Ruiter of de Hongaar Jozsef Miklos. Ook de eerste ronde partij tussen Arie van der Rassel en Kevin Stringer uit Engeland oogt veelbelovend. Arie of Kevin zou zomaar in de kwartfinale een van de bovengenoemde spelers tegen kunnen komen. Ook de eerste ronde partij tussen Michelovic van Velzen en de Rus Ivan Zotov kan vuurwerk opleveren. Bernard Martens heeft naar verluid ook geen gemakkelijke eerste ronde loting tegen de Zuid-Koreaan Kwanghee Cho. Ook Matt Doe, die vorig jaar de finale van het Dutch Open haalde, en Welshman Michael Davies zijn spelers om rekening mee te houden.

Paradarts singles
Natuurlijk behoren de spelers die vrijdag op het WDDA WK paradarts spelen tot de favorieten. Maar ook Pascal van der Hoorn (de huidige koploper op de NDB-ranking), Patrick Breekveldt (de huidige nummer vier op de NDB-ranking) en Henk Jager (kwartfinalist Dutch Open 2019) kunnen ver komen.

Herensingles
Met 3373 ingeschreven herensingles is het lastig om dit toernooi gedetailleerd voor te beschouwen. Maar de meeste grote namen uit het BDO-circuit, zoals BDO wereldkampioen Wayne Warren, Jim Williams, Richard Veenstra, Mario Vandenbogaerde, Scott Mitchell, Martin Adams, Darryl Fitton en Tony O'Shea, staan ingeschreven, net zoals kersverse tourkaarthouders Wesley Harms, Martijn Kleermaker, Derk Telnekes, Mike de Decker, Nick Kenny en Andy Hamilton. Het is voor de nieuwe tourkaarthouders mogelijk om dispensatie te krijgen om aan het Dutch Open mee te doen, net zoals Nick Kenny vorig weekend meedeed in Roemenië, aangezien ze zich ingeschreven hebben voordat ze hun PDC tourkaart wonnen.

De Serviër Sead Nicevic is na zijn sterke optreden op de PDC European Q-School, waar hij op dag drie de laatste 32 haalde en daarnaast tweemaal tot de laatste 128 kwam, zal ook de reis naar de Bonte Wever maken. Nicevic heeft echter geen gemakkelijke loting, want als hij de eerste ronde doorkomt wacht hem Wayne Warren in ronde twee. Ook de Rus Aleksey Kadochnikov is een speler om in de gaten te houden. Andere spelers uit Europa zijn Dyson Parody en Justin Broton uit Gibraltar, de IJslander Hallgrimur Egilsson en de Zwitser Urs Vonrufs.

Vanaf donderdag 6 februari gaat de Premier League 2020 van start en we organiseren ook dit jaar weer een dartpoule. Doe gratis mee en maak weer kans op prachtige prijzen.

Deelnemen kan via www.poules.com/dartfreakz

Hieronder een overzicht van interessante affiches die in theorie mogelijk zijn, indien de betreffende spelers de betreffende ronde halen.
Laatste 1024:
Martin Adams – Michael Busscher

Laatste 512:
Jeffrey Sparidaans – Dean Winstanley
Kristiaan de Boer – Jim Williams

Laatste 256:
Wayne Warren – Mike de Decker
Dirk van Duijvenbode – Michael Warburton
Geert de VosJames Hurrell
Danny Jansen – Tony Martin
Tonny Veenhof – Jim Williams

Laatste 128:
Danny van Trijp – Andy Baetens
Scott Mitchell – Wesley Plaisier
David Evans – Martin Adams/Michael Busscher
Arjan Konterman – Aaron Turner
Danny Jansen/Tony Martin – Paul Hogan
Wessel Nijman – Luc Peters

Laatste 64:
Tony O’Shea – Richard Veenstra
Danny van Trijp/Andy Baetens – Scott Mitchell/Wesley Plaisier
Geert de Vos/James Hurrell – Roemer Mooijman
Wessel Nijman/Luc Peters – Francis Carragher
Chris Landman – Gary Stafford
Darryl Fitton – Urs Vonrufs/Ben Hazel

Damessingles
De favorieten voor het damessingletoernooi zijn natuurlijk Lisa Ashton, die net als de mannelijke PDC-tourkaarthouders speelgerechtigd en ingeschreven is, Deta Hedman, Aileen de Graaf, Sharon Prins, Lorraine Winstanley en Maria O'Brien. Mikuru Suzuki, Fallon Sherrock en Anastasia Dobromyslova zijn enkele dames die niet naar Assen zullen komen.

Uiteraard zijn er nog genoeg andere Nederlandse dames om rekening mee te houden. Hierbij valt te denken aan Priscilla Steenbergen, Anca Zijlstra, Marjolein Noijens, Vanessa Zuidema, Lerena Rietbergen, Femke Herms, Sharona Veld en Anne Dorrestijn. Anca Zijlstra en Marjolein Noijens wisten afgelopen weekend in Roemenië allebei een finale te halen.

Ook de Hongaarse Adrienn Vegso en Krisztina Csombok, die afgelopen weekend respectievelijk de halve finale van het Romanian International Open en de laatste 16 van de Romanian Classic haalden die ver kunnen komen. Ook de Tsjechische Jana Kanovska en Anna Hlavova behoren, net zoals de jonge Deense Anick Sonnichsen en ervaren Zwitserse Katharina Vonrufs tot dit rijtje.

Juniorensingles
Er lopen zoveel getalenteerde junioren rond in Nederland dat het moeilijk is om favorieten te benoemen. Maar Danny Jansen, titelverdediger Daan Bastiaansen, Pim van Bijnen, die in de voetsporen van Keanu van Velzen kan treden door in twee opeenvolgende jaren het aspiranten- en juniorentoernooi te winnen, Luke van der Kwast, Owen Roelofs, Jurjen van der Velde, Kevin Lasker, Marcel Bus en Bradly Roes behoren zeker tot dit rijtje. Ook de Engelsman James Beeton en Duitser David Schlichting kunnen goede zaken doen in de Bonte Wever. Daarnaast zijn er nog spelers van buiten Nederland die waarschijnlijk niet zonder reden naar het Dutch Open gaan.

Meisjessingles
Lerena Rietbergen, titelverdedigster Layla Brussel en Rosanne van der Velde zijn op het eerste oog de favorieten. Maar Aranka van der Waals heeft niet voor niets de finale gehaald op de laatste twee NDB-rankingtoernooien.

Aspiranten
Tinus van Tiel, Dylan van Lierop en Massimo Balsamo lijken de grootste kans te hebben om het aspirantentoernooi te winnen. Dylan kan hierbij weleens het voordeel hebben dat hij in de andere helft van de loting zit dan Tinus en Massimo, die elkaar mogelijk in de halve finale treffen.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws