Nederlands Team JDC World Cup in Gibraltar bekend WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

Nederlands Team JDC World Cup in Gibraltar bekend

Nederlands Team JDC World Cup in Gibraltar bekend

Van 29 november tot en met 2 december wordt in Gibraltar de JDC World Cup 2023 gespeeld. Tijdens deze dagen staan verschillende toernooien op het programma. Zo worden de JDC World Darts Championship Finals (het individuele JDC WK) en het JDC World Cup Team Event (het JDC WK voor landenteams) georganiseerd. Ook de MVG Masters en het Winmau Gibraltar Open staan op de planning. In totaal staan straks teams uit 21 landen aan de oche in Gibraltar.

De Nederlandse Darts Bond is blij dat we ook dit jaar weer een afvaardiging naar Gibraltar kunnen sturen. Net als tijdens de vorige edities is Michael van Gerwen als sponsor betrokken bij het Nederlands Team. De NDB is hem daar zeer dankbaar voor.

Na uitgebreid overleg binnen de Technische Staf zijn de volgende spelers geselecteerd door de bondscoaches:

Bradley van der Velden, Kendji Steinbach, Cas Maessen, Thijs Kool, Ruben Baalmans, Daan Toxopeus, Cor Beukema, Dylan van Lierop.

De Technische Staf heeft na lang beraad bovenstaand team samengesteld. Een van de voorwaarden van de JDC is dat spelers op 23 december 2023 geen 18 jaar oud mogen zijn. Enkele spelers die normaliter in aanmerking zouden zijn gekomen voor een plek in het team, zijn hierdoor niet te selecteren.

Toelichting:

Bradley van der Velden en Kendji Steinbach presteren de afgelopen tijd uitstekend. Zij zitten in de Nederlandse Selectie, zijn de nummers één en drie van de ranking en hebben hun plek in het team dubbel en dwars verdiend. Dat geldt ook voor Cas Maessen. Cas presteert goed en heeft het EK jeugd gespeeld, waar hij uitstekend debuteerde in het Nederlands Team.

Met Thijs Kool, Ruben Baalmans, Daan Toxopeus en Cor Beukema gaan maar liefst vier spelers hun debuut maken in het Nederlands Team in Gibraltar. Thijs en Daan hebben dit jaar de JDC Q-school gewonnen en hebben al ervaring op de JDC Advance Tour. Ruben, Cor en Daan komen van de aspiranten en hebben een fantastisch jaar achter de rug. Ruben won afgelopen seizoen de Nederlandse ranking en pakte ook de TOTO Dutch Open Darts-titel. Daan eindigde afgelopen jaar als tweede op de Nederlandse ranking en haalde de finale van de TOTO Dutch Open Darts. Cor kende ook een constant en goed seizoen op de NDB ranking en haalde daarnaast al enkele mooie resultaten op juniorentoernooien, waaronder op de TOTO Dutch Open Darts, waar hij bij de laatste 32 verloor van de Nederlands kampioen Bradley van der Velden.

Met Dylan van Lierop is het Nederlands Team voor de JDC World Cup compleet. Dylan is een sterke speler en heeft ervaring in het Nederlands Team. Net als Thijs en Daan had Dylan dit jaar ook een JDC Tourcard en speelt hij al twee jaar op de JDC Advance Tour.

Het Nederlandse JDC-team is in het verleden altijd zeer succesvol geweest op de JDC World Cup. We gaan er ook tijdens deze editie weer alles aan doen om met elkaar mooie resultaten neer te zetten op de verschillende toernooien. Het team bestaat uit een mooie mix van spelers met ervaring en vier jonge debutanten. Met een gemiddelde leeftijd van slechts 15 jaar wordt het ook een mooie reis vol nieuwe ervaringen en gaan we samen bouwen aan een prachtige toekomst voor het Nederlands jeugdteam. De finale van de Junior World Darts Finals wordt later in het Alexandra Palace in Londen gespeeld tijdens het PDC WK.

Programma:

29 november: Winmau Junior Darts Open

30 november: MVG Masters Open

1 december: Junior World Darts Finals

2 december: Junior World Cup Team Event

De NDB en dartfreakz wensen het Nederlandse Team heel veel succes tijdens de JDC World Cup in Gibraltar!

Tekst en bron NDBdarts.nl

1 claps
1 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws