World Cup of Darts: Polen geeft masterclass en pakt wereldrecord, België door, Filipijnen stuurt Tsjechië naar huis PDC
PDC

World Cup of Darts: Polen geeft masterclass en pakt wereldrecord, België door, Filipijnen stuurt Tsjechië naar huis

World Cup of Darts: Polen geeft masterclass en pakt wereldrecord, België door, Filipijnen stuurt Tsjechië naar huis

Vrijdagavond worden in de Eissporthalle de laatste poulewedstrijden gespeeld. Zeven wedstrijden zijn in feite knock-outwedstrijden, waarbij de winnaar automatisch doorgaat. Na vijf andere wedstrijden kan het zijn dat de rekenmachine gebruikt moet worden. Poule A was een van de poules waarin drie landen op twee punten konden komen.

België ontsnapte met 4-3 tegen China, hoewel ze na twee legs in de wedstrijd al verzekerd waren van de volgende ronde. De Filipijnen zorgden met hun 4-1 zege op Tsjechië ervoor dat na Zwitserland een tweede geplaatst land definitief sneuvelde. Zweden won in een alles beslissende leg met 4-3 van Italië, waardoor we afscheid moeten nemen van deze opvallende Italiaan. Het Poolse koppel Krzysztof Ratajski en Krzysztof Kciuk gaven Litouwen een masterclass darten. Met een gemiddelde van 118,10 versloegen ze niet enkel Darius Labanauskas en Mindaugas Barauskas met 4-1 ook speelden ze Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld uit de recordboeken.

PDC World Cup of Darts
Vrijdagavond
(vanaf 19:00)
België 4-3 China (A)
Zong brengt China op 1-0 door 52 uit te gooien. Kim stelt de volgende ronde veilig voor België via een 62-finish voor 1-1. België komt op 2-2 via een 84-finish van Kim. België had zijn handen vol aan China, maar doordat Dimitri 86 uitgooit winnen ze met 4-3.

Filipijnen 4-1 Tsjechië (I)
Perez brengt de Filipijnen op een 3-1 voorsprong via een 86-finish om een leg later de eindstand op 4-1 te bepalen.

Zweden 4-3 Italië 4-3 (L)
Zweden komt op 1-0 via een 50-finish van Nilsson. Nilsson gooit ook 78 uit om Zweden op 3-2 te brengen. Dante dwingt een alles beslissende laatste leg af door 76 uit te gooien namens Italië. De Zweed Oskar Lukasiak sluit de wedstrijd in stijl af via een 103-finish.

Polen 4-1 Litouwen (G)
Na een 14- en 13-darter gooit Kciuk 82 uit voor een 12-darter om Polen op 3-0 te brengen. Via een 103-finish van Kciuk pakt Polen een 4-1 zege.

In dit artikel gaan we verder met het verslag van de avondsessie.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws