World Cup of Darts: Zuid-Afrika, Kroatië en Frankrijk sturen Spanje, Ierland en Noord-Ierland huiswaarts PDC
PDC

World Cup of Darts: Zuid-Afrika, Kroatië en Frankrijk sturen Spanje, Ierland en Noord-Ierland huiswaarts

World Cup of Darts: Zuid-Afrika, Kroatië en Frankrijk sturen Spanje, Ierland en Noord-Ierland huiswaarts

Vrijdagavond worden in de Eissporthalle de laatste poulewedstrijden gespeeld. Zeven wedstrijden zijn in feite knock-outwedstrijden, waarbij de winnaar automatisch doorgaat. Na vijf andere wedstrijden kan het zijn dat de rekenmachine gebruikt moet worden. In poule D, F, J en K kan het namelijk zijn dat er drie landen op twee punten komen. In dat geval wordt er eerst gekeken naar legsaldo, vervolgens naar gewonnen legs, daarna naar gewonnen legs tegen de darts in en uiteindelijk naar het gemiddelde. Eerder op de avond brak Polen een nieuw wereldrecord, terwijl ook Belgie en de Filipijnen hun plek bij de laatste 16 bemachtigden.

Letland zette Bahrein met 4-2 opzij, hoewel Basem Mahmood een goede indruk maakte. Zuid-Afrika klopt IJsland met 4-2, waardoor het toernooi voor het geplaatste Spanje waar ook Tony Martinez voor in actie komt ten einde is. De Kroaten Boris Krcmar en Romeo Grbavac waren met 4-1 te sterk voor het Ierland van William O'Connor en Keane Barry. Frankrijk bezorgde Oekraïne een whitewash. Zodoende is Noord-Ierland na Zwitserland, Tsjechië, Spanje en Ierland het vijfde geplaatste land dat de poule niet doorkomt.

PDC World Cup of Darts
Vrijdagavond (vanaf 19:00)
Het verslag van de wedstrijden eerder deze avond, waaronder die van België en Polen dat een nieuw wereldrecord vestigde is hier te vinden.

Letland 4-2 Bahrein (K)
Letland neemt een 1-0 voorsprong via een 96-finish van Zhukov. Mahmood brengt Bahrein op 1-1 door 51 uit te gooien. Letland is met 4-2 toch een maatje te groot voor de oliestaat.

Zuid Afrika 4-2 IJsland (J)
Petersen gooit 130 uit om Zuid-Afrika op 2-0 te brengen. The African Warrior stelt via een 68-finish voor 3-0 ook een plek in de volgende ronde veilig voor zijn land. Egilsson brengt IJsland terug tot 2-3 door 72 uit te gooien. Zuid-Afrika pakt de zege een leg later via een 11-darter.

Kroatië 4-1 Ierland (E)
Mede door een 58-finish van Grbavac voor 3-1 zet Kroatië Ierland opzij.

Frankrijk 4-0 Oekraïne (D)
Frankrijk was met 4-0 duidelijk een maatje te groot voor Oekraïne.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws