World Cup of Darts: VS uitgeschakeld ondanks zege, Duitsland en Australië pakken wederom whitewash PDC
PDC

World Cup of Darts: VS uitgeschakeld ondanks zege, Duitsland en Australië pakken wederom whitewash

World Cup of Darts: VS uitgeschakeld ondanks zege, Duitsland en Australië pakken wederom whitewash

Vrijdagavond werden in de Eissporthalle de laatste poulewedstrijden gespeeld. Zeven wedstrijden zijn in feite knock-outwedstrijden, waarbij de winnaar automatisch doorgaat. Na vijf andere wedstrijden kan het zijn dat de rekenmachine gebruikt moet worden. Poule F is immers een van de poules, waar het mogelijk is dat er drie landen op twee punten komen. In dat geval wordt er eerst gekeken naar legsaldo, vervolgens naar gewonnen legs, daarna naar gewonnen legs tegen de darts in en uiteindelijk naar het gemiddelde. Eerder op de avond brak Polen een nieuw wereldrecord, terwijl ook België en de Filipijnen hun plek bij de laatste 16 bemachtigden.

Dat is ook wat gebeurde. Jules van Dongen en Leonard Gates wonnen namens de VS met 4-3 van Denemarken. Hierdoor kwamen de VS, Denemarken en Oostenrijk allemaal op twee punten. Uiteindelijk was het Denemarken dat als groepshoofd doorgaat vanwege het beste legsaldo.

Canada zette Hongarije met 4-1 opzij en gaat ook door. Zowel Duitsland als Australië lieten zien dat er rekening met het gehouden moet worden. Beide landen wonnen immers ook hun tweede wedstrijd met 4-0 tegen respectievelijk Japan en Gibraltar.

PDC World Cup of Darts
Vrijdagavond (vanaf 19:00)

Het verslag van de eerste wedstrijden eerder deze avond, waaronder die van België en Polen dat een nieuw wereldrecord vestigde is hier te vinden.
Het verslag van wedstrijd vijf tot en met acht, waardoor drie geplaatste landen sneuvelden, vindt je hier.

Canada 4-1 Hongarije (H)
Smith gooit 93 uit om Canada op een 1-0 voorsprong te brengen. Campbell doet er met een 126-finish voor 2-0 een schepje bovenop. De Canadezen winnen uiteindelijk met 4-1.

Duitsland 4-0 Japan (B)
Schindler brengt Duitsland op een 1-0 voorsprong door 116 uit te gooien. Ook de drie daaropvolgende legs gaan naar het gastland dat zodoende de poulefase doorkomt zonder legverlies.

Australië 4-0 Gibraltar (C)
Whitlock sluit de partij namens Australië met een 126-finish in stijl af. Hierdoor hebben de titelverdedigers, net zoals het gastland, nog geen leg verloren dit toernooi.

VS 4-3 Denemarken (F)
Andersen gooit 92 uit voor een 3-2 voorsprong voor Denemarken. Hierdoor verzekert hij zijn land van een plek in de volgende ronde en weet Jules van Dongen, net zoals de Oostenrijkers, dat voor hen de World Cup of Darts er na deze dag op zit. Gates maakt er namens de VS 3-3 van door 117 uit te gooien om een leg later de eer te redden via een 112-finish.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws